ANA SAYFA
HAKKIMDA
HİZMETLER
MAKALELER
HASTA GÖRÜŞLERİ
ONLİNE RANDEVU
BİZE ULAŞIN
Psikoterapi Tedavisi
Depresyon Tedavisi
Panik Atak
Dikkat Eksikliği
Cinsel Terapi
Aile Terapisi
Öfke Kontrolü
Grup Terapisi
Sosyal Fobi
Uyku Bozukluğu
Kilo Verdirme
Sınav Kaygısı
Obsesif Kompulsif Bozukluk
Anksiyete
Stres Kontrolü
Psikoterapi Tedavisi
Ergenlik Çağı
Manik Depresif Bozukluk
Hipnoz Tedavi

Psikoterapi konuşma terapisi olarak bilinen (talk therapy), psikolojik rahatsızlıklarda tedavi amaçlı kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemlerden bazıları ‘teori’ haline gelmiş olan psikoterapi kuramlarıdır. Bu büyük kuramlar bize sadece tedavi de yardımcı olmaz, insan psikolojisini anlamada, insanların davranışlarını analiz etmede ve onların gelecekte nasıl davranacaklarını tahmin etmede katkı sağlar. Bu kuramlar arasında en önemlileri Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi gibi Bilişsel Davranışçı Terapiler, Psikanaliz, İnsancıl-Varoluşçu Terapi, Danışan Merkezli Terapi, Bilinçli Farkındalık (Meditasyon temelli) Terapiler’dir.

Genel olarak psikoterapi klinik ortamlarda kullanılsa da artık günümüzde yaşam koçluğu, telefonda danışmanlık, online danışmanlık, kariyer planması, iş yerinde yaşanan sıkıntılar, ilişki problemleri gibi birçok ‘light’ yani daha az sıkıntılı durumlarda dolaylı ve dolaysız olarak kullanılmaktadır.

Faydaları nelerdir?

Seanslar sırasında danışan kendi duygularını ifade etme, daha derinlemesine düşünce ve duygularının anlamlarını ve sebeplerini bulma imkanına kavuşur. Psikoterapi sadece bir bakış açısını değiştirmekten çok kişinin tümüyle değişmesini de beraberinde getirebilir. Psikoterapinin temel amaçlarından biri bireyin yaşamdaki karşılaştığı zor durumlar karşısında onun mücadele gücünü artırmak, onu avantajlı kılacak beceriler kazandırmak ve stresli olay ve durumlardan etkilenmeyecek bir duruma getirmektir.

İyi olma hali, olumlu benlik, pozitif bakış açısı, yeniden yapılanma, duygusal düzenleme, yeni ve alternatif düşünme yolları psikoterapinin diğer bazı amaçları olabilir.